sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Easter Holiday


Päivityksestä on kulunut taas aikaa, mutta puolustuksena olkoon se, että tässä välissä oli kolmen viikon pituinen pääsiäisloma, josta kaksi ensimmäistä viikkoa kului yllättävän nopeasti ja kolmannen olinkin sitten kipeänä. Mutta nyt on palattu luennoille ja arki rullaa jälleen – enemmän tai vähemmän tasaisesti!

Kolmen viikon pääsiäisloman tarkoituksena on sallia meille opiskelijoille aikaa ja tilaa valmistella ja suorittaa annettuja tehtäviä (assignments). Laajasti loma kuitenkin käytetään täällä ihan vain, noh, lomailuun ja brittiläiset housematetkin lähtivät yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kotipaikkakunnilleen. Taloa asuttamaan jäi kanssani talon toinen kansainvälinen opiskelija ja omaa harjoitteluaan (placement) suorittava natiivi. Väen vähentymiseen meni hetki tottua, mutta loman loputtua huomasi helposti, kuinka paljon läheisemmäksi näiden kahden taloon jääneen tytön kanssa olin tullut.

Itse jo Suomessa ollessa totesin loman olevan oiva tilaisuus rentoutumiseen, matkailuun ja rakkaitten vierailuun. Ensimmäinen viikko kuluikin kauniista säästä ja vanhempien seurasta nauttien! Suomesta pääsi kätevästi Finnairin lennolla suoraan Helsinki-Vantaalta Manchesteriin ja sitten sieltä junalla tänne Chesteriin.

Toisella viikolla oli alun perin tarkoitus matkustaa Pohjois-Irlantiin, mutta lentojen hinnat puskivat matkan keväämmälle – tarkemmin ottaen ensi viikolle! Pääsiäisloman toinen viikko kului sutjakkaasti kaverien kanssa oleillen, bilettäen ja ihan vain Chesterissä hengaillen. Lisäksi käytin kauniit päivät kävellen ja lähialueita tutkien: löysin aivan sattumalta noin tunnin kävelymatkan päästä pienen sievän kylän nimeltä Eccleston, jonka sievyydestä todistaa kolmena vuonna voitetut ”Village of the Year” plakaatit kylän ilmoitustaulun vieressä.

Kolmannen viikon olin suurimmaksi osaksi sidottuna sängynpohjalle flunssassa, joka loppujen lopuksi äityi jälleen korvatulehdukseksi. Mutta pikainen vierailu walk-in klinikalle palkittiin kevään kolmannella antibioottikuurilla – jonka ansiosta tuhoan koko ihmiskunnan vastustuskykyä kiitettävällä vauhdilla – ja nyt olo on jo lähes terve!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti